UIT DE KEUKEN VAN 1908


WRAP PULLED OATS

Een lekker lunchgerecht dat je eventueel ook in kunt pakken in zilverfolie en mee kunt nemen naar je werk of school.


Martijn Visser, chef-kok topsport Feyenoord


Volg
@mart_vis via Instagram voor meer foto’s van gerechten
uit de keuken van 190
8.

‘Pulled oats is een mix van haver, tuinbonen en erwten,’ legt Visser uit. ‘Die worden vermalen, gekneed en gebakken. Een volledig plantaardige vleesvervanger dus en voor de verandering eens niet op basis van soja of tarwe. Bovendien is haver – het hoofdbestanddeel van pulled oats – ook nog eens een milieuvriendelijk gewas.’

Ingrediënten

  • Tortilla wrap (naturel kan uiteraard ook)
  • Avocado
  • Pulled oats
  • Bruine bonen crème
  • Maïs
  • Rode kool

De bereidingswijze is dit keer heel simpel: beleg de wrap en rol hem op. Kijk wel uit dat je hem niet te dik belegt, anders scheurt je wrap bij het oprollen.

Optioneel: extra of andere topping

  • Tonijn (i.p.v. kip)
  • Gerookte zalm (i.p.v. kip)
  • Rode ui
  • Paprika
  • Rucola
  • Pijnboompitten

Vragenvuur voor Eric Botteghin


Boskamp blij met ‘goede ouders’