UIT DE KEUKEN VAN 1908


SPINAZIESOEP

Voor lunch of diner.

Martijn Visser, chef-kok topsport Feyenoord
Volg
@mart_vis via Instagram voor meer foto’s van gerechten uit de keuken van 1908.

Ingrediënten

  • 500 gram gewassen grove spinazie
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (gehakt)
  • ½ liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Nootmuskaatpoeder
  • 1 eetlepel limoensap
  • Peper en zout
  • 50 gram croutons

Bereidingswijze in 8 stappen:

  1. Fruit de sjalot en knoflook zachtjes aan in de olijfolie.
  2. Voeg de uitgelekte gewassen grove spinazie toe en laat de groente slinken.
  3. Doe peper en zout bij de spinazie met nootmuskaatpoeder naar smaak.
  4. Giet de groentebouillon erbij en kook dit geheel op.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
  6. Zeef de soep en proef hem na.
  7. Houd wat spinazie apart voor garnering en doe dit fijngesneden over de soep samen met de croutons.

Eet smakelijk!


Vragenvuur met Sam Larsson


Column Jan Boskamp