UIT DE KEUKEN VAN 1908


THAISE MANGOSALADE
MET KIP

Mogelijk voor de lunch of diner voor 2 personen.

Bereidingstijd ± 30 minuten.

Martijn Visser, chef-kok topsport Feyenoord

Ingrediënten

Kip

  • 300 gram kipdijfilet
  • Zout – naar smaak

Mangosalade

  • ½ mango – in blokjes gesneden (niet te rijp)
  • 50 gram taugé
  • 50 gram bosui – in reepjes gesneden
  • 50 gram wortel – in reepjes gesneden
  • 50 gram komkommer zonder zaad – in reepjes gesneden
  • 50 gram rode paprika – in reepjes gesneden
  • 25 gram rode ui – fijn gesneden
  • 25 gram snijbonen – fijn gesneden en gaar gestoomd/gekookt
  • 10 blaadjes mint – fijn gesneden
  • ¼ Spaanse peper – in ringetjes gesneden, naar smaak

Chilisaus

  • 40 ml water
  • 120 gram rietsuiker
  • 40 ml vissaus
  • 70 ml natuurazijn
  • 1 knoflookteen - fijngehakt
  • 1 chilipeper - in dunne ringen

Bereidingswijze in acht stappen:

  1. Zout de kipdijfilet licht en bak bruin. Draai de filet af en toe om, zodat deze verder kan garen.
  2. Maak ondertussen de mangosalade door de mango, taugé, bosui, wortel, komkommer, rode paprika, rode ui, snijbonen, mint en Spaanse peper te mengen.
  3. Laat de kipdijfilet afkoelen als ze bruingebakken zijn en snijd ze hierna fijn.
  4. Je kunt de mangosalade op smaak brengen met een eigengemaakte chilisaus. Om deze te maken breng je allereerst 40 ml water op kook.
  5. Laat de 120 gram rietsuiker hierin oplossen en voeg de 40 ml vissaus, 70 ml natuurazijn, knoflookteen en chilipeper hierbij.
  6. Laat het mengsel daarna afkoelen.
  7. Voeg de fijngesneden kipdijfilet hierna bij de mangosalade en maak de salade af met de eigengemaakte chilisaus.
  8. Eet smakelijk!

Quiz over de Klassieker


‘Dat doe je toch zelf? Kom nou!’