UIT DE KEUKEN VAN 1908


BOEKWEIT
PANNENKOEKEN

Voor ontbijt of lunch.
Bereidingstijd 30 minuten.
Martijn Visser, chef-kok topsport Feyenoord
Volg @mart_vis via Instagram voor meer foto’s van gerechten uit de keuken van 1908!

Ingrediënten

Pannenkoeken:

  • 6 scharreleieren
  • 250 gram boekweitbloem (gezeefd)
  • 50 rietsuiker
  • 1 eetlepel honing (biologisch)
  • 5 gram zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 dl magere melk
  • 40 gram kokosolie


Topping

  • 50 gram frambozen
  • 50 gram aardbeien
  • 50 gram blauwe bessen


Banaan-yoghurtsaus:

  • 1/2 banaan
  • 2 dl magere yoghurt
  • 1 eetlepel honing (biologisch)

Bereidingswijze in acht stappen:

1. Scheid de eieren en klop het eiwit vervolgens op met de helft van de suiker.

2. Doe dit ook met het eigeel en de resterende suiker.

3. Meng de rest van de ingrediënten voor de pannenkoeken met de luchtige eidooiermassa.

4. Als dit goed gemengd is, voeg je met een spatel het luchtige eiwit hier doorheen.

5. Laat het beslag vervolgens circa dertig minuten rusten.

6. Bak daarna de pannenkoeken mooi goed bruin.

7. Ondertussen kun je een banaan-yoghurtsaus maken, door de ingrediënten
(zie hierboven) in de blender fijn te malen.

8. Zorg met frambozen, aardbeien en blauwe bessen voor de finishing touch.

9. Eet smakelijk!


Quiz over
De Kromme


‘Dat ik hier niet meer mocht komen deed pijn’