SPORT ALS BINDMIDDEL


FEYENOORD DEELT KENNIS MET INTERNATIONALE CLUBS

Medewerkers van Club Brugge, Hapoel Tel Aviv, Legia Warschau, Brentford FC, Chelsea en Shakhtar Donetsk streken begin februari neer in Rotterdam om kennis te vergaren over leefstijlprogramma’s. Feyenoord werd gebruikt als leerschool en dat is niet voor niets.

EFDN

Feyenoord verzorgde de tweedaagse bijeenkomst in samenwerking met het European Football for Development Network (EFDN). Dat is een organisatie die clubs op Europees niveau met elkaar in contact brengt om kennis te delen over sociaal-maatschappelijke projecten. De kracht van sport, met in het bijzonder voetbal, wordt hierbij als bindmiddel ingezet.

Fitter met Feyenoord

Tijdens de bijeenkomst verzorgden alle aanwezige clubmedewerkers een presentatie over de eigen sociaal-maatschappelijke projecten. De nadruk lag hierbij op projecten die in het kader staan van een gezonde en verantwoorde leefstijl. Feyenoord vertelde hier over het eigen leefstijlprogramma voor jong én oud: ‘Fitter met Feyenoord’.

Stadion als
sportschool

De aanwezige clubs gingen met veel nieuwe ideeën en tips terug naar huis. Zo leerden de clubs onder meer dat het van belang is om de nadruk te leggen op leefstijl en niet op diëten. Daarnaast is het bij een jongere doelgroep belangrijk dat er betrokkenheid vanuit de ouders en docenten op school is. Ten slotte kregen de clubs nog een aantal tips en oefeningen mee hoe het stadion als ‘sportschool’ gebruikt kan worden.

Nieuw programma

Met ingang van het seizoen 2019-2020 zullen de clubs starten met een programma van twee keer twintig weken, waarin het belang van een gezonde en verantwoorde leefstijl wordt gestimuleerd. Tijdens het programma zullen kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar aan de hand van verschillende sporten en workshops werken aan hun eigen leefstijl.


Youri heeft veel te danken aan zijn fancoach


Uit de keuken van 1908