MEEKIJKEN MET...


DE ‘BALL BOYS’

Bij Feyenoord draait alles om zondagmiddag 14:30 uur. Dat is het moment waarop het eerste team doorgaans in actie komt, maar daar laden niet alleen de spelers en stafleden zich iedere week weer voor op. Het Online Feyenoord Magazine geeft Legioen-leden een exclusief kijkje achter de schermen bij medewerkers buiten de schijnwerpers. In deel IV: de ballenjongens.

ACCREDITATIES

De ballenjongens worden al jarenlang begeleid door Peter Smit, Aart Maan, John van der Tien en Wesley Maan. Voor hen begint een wedstrijddag al enkele uren voor de aftrap, wanneer ze van Matthijs de Kort (coördinator van de ballenjongens namens Feyenoord, links op de foto) de accreditaties ontvangen voor de kids die deze avond (bij de wedstrijd Feyenoord – De Graafschap) ballenjongen mogen zijn.

FEYENOORD-KLEDING

Alle ballenjongens krijgen kleding van Feyenoord, zodat ze er allemaal netjes bij lopen en herkenbaar zijn. De kleding wordt keurig opgehangen, net als in de kleedkamer van Feyenoord 1.

OPSTELLING

Evenals Giovanni van Bronckhorst maken ook de begeleiders van de ball boy’s een opstelling voor de wedstrijd. In totaal zitten er vijftien ballenjongens langs het veld, verdeeld over de vier zijdes

OP TIJD AANWEZIG

Anderhalf uur van tevoren melden de ballenjongens zich aan de Olympiazijde van De Kuip, waar ze hun accreditatie ontvangen. De groep bestaat elke wedstrijd uit een vaste kern van leden van Sportclub Feyenoord en uit leden van Feyenoord Juniorclub Kameraadjes, die voor één keer ballenjongen mogen zijn.


Het dagboek van Noah Lewis

OMKLEDEN

In de kleedkamers aan de Olympiazijde van De Kuip wordt de spijkerbroek verruild voor het Feyenoord-trainingspak. De boys beginnen nu steeds meer op echte ballenjongens te lijken.

INSTRUCTIES

Als iedereen is omgekleed, wordt doorgenomen wie waar zit en krijgen de ballenjongens instructies. En dan…

MAGISCH MOMENT

…tijd om via de oude spelerstunnel om het veld van De Kuip te betreden. Altijd een magisch moment, ook als je ballenjongen bent!

ZOEK EEN PLAATSJE LANGS HET VELD

Voordat Feyenoord en De Graafschap aan de warming-up beginnen, zoeken de ballenjongens hun plaatsje langs het veld. Mét bal, uiteraard.

ALLE BALLEN VERZAMELEN

Als de warming-up erop zit, komen de ballenjongens snel in actie. Alle ballen worden van het veld gehaald voordat de spelers terugkeren op het veld.

TOPPLEKKEN

Als ballenjongen heb je een prachtige plek: aan de rand van het veld, dicht bij het publiek en midden tussen de cameraploegen en fotografen.

CONCENTRATIE

Tijdens de wedstrijd volgen de ballenjongens geconcentreerd het spel, zodat ze snel in actie kunnen komen als dat nodig is. Dat geldt ook voor Dani Makaay, de zoon van Roy Makaay en zelf voetballer bij Sportclub Feyenoord, die vandaag een plaats naast de Feyenoord-dug-out heeft.

ACHTERBAL

Achterbal voor De Graafschap, en dus komt doelman Hidde Jurjus de bal halen.

Feyenoord wint deze avond met 4-0. En ook als ballenjongen mag je dat vieren!


Profiteer van vele
exclusieve acties!