COLUMN JAN BOSKAMPUITSCHIETER

Voor mij als Feyenoord-supporter telt maar één ding en dat is dat ik wil zien dat Feyenoord elk jaar om de titel speelt. In het voetbal wordt dat voor een groot deel bepaald door het geld dat je te besteden hebt. Als Feyenoord wat dat betreft tegen de concurrentie wil kunnen opboksen, moet je een manier vinden om meer geld binnen te krijgen. Als je dat geld niet hebt, kom je niet dichterbij. Dan kun je alleen nog kampioen van de rest worden, afgezien van misschien een keer een uitschieter.

Dat is voor mij de belangrijkste reden waarom ik hoop dat het nieuwe stadion er komt. Begrijp me goed: ik wil in principe ook niet weg uit De Kuip, alleen kun je in dit stadion nooit hetzelfde budget als Ajax en PSV halen. Tenzij er plotseling iemand komt die zegt: ‘Hier heb je elk jaar 25 miljoen’. Dan mogen ze van mij in De Kuip blijven. Alleen gaat dat niet gebeuren.

‘In plaats van twee ploegen moeten er elk jaar drie ploegen strijden om de titel’


Als je daarentegen in een nieuw stadion elk jaar 25 miljoen te besteden hebt, worden je mogelijkheden opeens een stuk groter. Ik snap daarom ook niet dat mensen daar uit sportief opzicht tegen kunnen zijn. Financieel gezien maak ik me ook geen zorgen, omdat Feyenoord nooit kapot kan gaan. Er zijn zoveel mensen die helemaal gek zijn van de club en financieel zo sterk zijn, dat ze de club nooit laten vallen.

Ik kijk daarom puur naar de sportieve mogelijkheden voor Feyenoord. In plaats van twee ploegen die strijden om de titel, moeten er elk jaar drie ploegen zijn die uitmaken wie kampioen gaat worden. Met de achterban die wij hebben, hoort dat bij Feyenoord. Maar misschien zorgt nostalgie ervoor dat mensen in De Kuip willen blijven. Ik geloof alleen dat diezelfde mensen anders zouden gaan denken als Feyenoord elk jaar zou gaan meedoen om de titel.

Jan Boskamp


Nou, Wouter:
billen of borsten?


‘Ik ben Feyenoorder én Amsterdammer’