UIT DE KEUKEN VAN 1908


HERSTELKWARK MET VERS FRUIT
EN CHIAZAAD

Martijn Visser, chef-kok topsport Feyenoord


Volg
@mart_vis via Instagram voor meer foto’s van gerechten
uit de keuken van 1908.

Skyr wordt gemaakt van magere (koe)melk gecombineerd met yoghurt. Het bevat van nature 2,7 keer meer eiwitten dan gewone yoghurt. Dit is een herstelyoghurt, waarmee je goed kunt herstellen na een zware inspanning!

Chiazaad is licht verteerbaar en een uitstekende bron van omega 3-vetzuren. Daarnaast zit het vol belangrijke voedingsstoffen en antioxidanten die je helpen om je lichaam en stofwisseling optimaal in vorm te houden.

Ingrediënten

  • 200 gram Skyr naturel
  • 100 gram verse aardbeien
  • 100 gram gemengd vers fruit
  • 1 eetlepel chiazaad

Bereidingswijze in slechts 4 stappen:

  1. Was en snijd alle ingrediënten die in en op de kwark gaan.
  2. Meng de verse aardbeien met de Skyr naturel.
  3. Voeg het chiazaad toe.
  4. Maak het gerecht af met het gemengd vers fruit.

Eet smakelijk!


Vragenvuur voor Leroy Fer


Column Jan Boskamp: dikke kuiten