UIT DE KEUKEN VAN 1908


MUESLIREPEN

Een recept voor acht stuks.

Martijn Visser, chef-kok topsport Feyenoord

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bloemhoning
  • 4 eetlepels neutrale zonnebloemolie of kokosolie
  • 150 gram havervlokken (of havermout, spelt – of boekweitvlokken)
  • 50 gram walnoten (of een andere noot naar keuze)
  • 50 gram pompoenpitten (of lijnzaad of zonnebloempitten)
  • 2 theelepels koekkruiden (of kaneel)
  • 1/2 theelepel vanillepoeder (of vanille-essence)
  • Snufje zout
  • 50 gram rozijnen
  • 2 opgeklopte eiwitten

Benodigdheden

Een klein cakeblik.

Bereidingswijze in tien stappen:

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Verhit de honing met de olie in een steelpan en meng deze ingrediënten goed door elkaar.
  3. Weeg alle droge ingrediënten af en mix deze door elkaar in een kom.
  4. Doe vervolgens het mengsel van honing en olie erbij en maak er een plakkerige massa van.
  5. Voeg de twee opgeklopte eiwitten toe aan het mengsel.
  6. Verdeel de massa gelijkmatig in het cakeblik en druk het met een lepel héél stevig aan.
  7. Zet het cakeblik twintig minuten in de oven op 180 graden.
  8. Laat de repen na deze twintig minuten eerst afkoelen voordat je ze eruit haalt en ze snijdt.
  9. Tip: na het verwijderen van de repen uit de vorm, kunnen er kruimels achterblijven. Gooi deze niet weg, want de kruimels kun je als normale muesli in de yoghurt doen!
  10. Eet smakelijk!



Shary droomt van voetballen in De Kuip


In het spoor van het grasteam